Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne başvurular başladı

Uluslararası Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Akademi Ödülleri’ne başvurular başlarken, aday gösterme süreci 4 Nisan’a kadar devam edecek.

TÜBA’dan yapılan açıklamaya göre ödüller, Akademi üyeleri, üniversite rektörlükleri, dünya bilim akademileri, uluslararası akademik kuruluşlar ile Akademi tarafından davet edilen diğer kişi ve kurumlarca gösterilen adaylar arasından, fen ve mühendislik bilimleri, sağlık ve yaşam bilimleri, sosyal ve beşeri bilimler alanında veriliyor.

Aday gösterilen bilim insanlarının çalışmaları ve katkıları, üç ödül alanında oluşturulan TÜBA Ödül komitelerince, alanında uzman yerli ve yabancı hakem görüşleri alınarak değerlendiriliyor. Daha sonra komitelerin önerileri Akademi Konseyi’ne sunuluyor. Ödül sahipleri Konsey tarafından belirleniyor.

Akademi Ödülü Madalyası ve Beratı ile paradan oluşan TÜBA Akademi Ödülleri’ne başvurabilmek için son üç yılda Türkiye’de uluslararası düzeyde başka bir bilim ödülü alınmamış olması gerekiyor.

Ödüller için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bilim insanları aday olabiliyor. Yabancılar ise Türkiye bağlantılı çalışmalar, Türkiye’deki bilim insanlarıyla ve bilimsel kuruluşlar ile işbirliği ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bilim insanlarıyla ortak bilimsel çalışmalar yapmış olmaları koşuluyla aday gösterilebiliyor.

Aday gösterme süreci 4 Nisan’da sona erecek ödüller için ayrıntılı bilgiye “www.tuba.gov.tr” internet adresinden ulaşılabiliyor.

“Ödüller bilim camiasında önemli yer edindi”

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ödül programlarının Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Şeker, “10 yıldan bu yana sahibini bulan Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri dünya bilim camiasında etkin ve önemli bir yer edindi. Üç farklı kategorideki Uluslararası Akademi Ödülleri, artık akademinin kendisine ait, taşıdığı sorumluluğun bilincinde ödül programı haline geldi.” ifadelerini kullandı.

Bilim insanlarının teşviki ve takdirinin, bilimsel motivasyon, çalışmaların duyurulması ve gelecek nesillerle kurulacak köprü açısından çok önemli olduğunun altını çizen Şeker, şunları kaydetti:

“.” (AA)

 

Related Posts

Google YZ görüntü oluşturan Imagen 4’ü ücretsiz kullanıma açtı

Google, yapay zekâ destekli görsel üretim teknolojisinde önemli bir adım attı. Şirket, metinden görsele çalışan yeni nesil modeli Imagen 4’ü tanıttı. Şu an yalnızca AI Studio platformu üzerinden erişilebilen model, sınırlı bir süreliğine ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

WhatsApp geri adım attı! 2026’da devreye sokacak

WhatsApp reklam özelliğini 1 yıl sonra devreye alacağını bildirdi.

Tarihin en büyük veri sızıntısı: 16 milyar kullanıcı bilgisi ele geçirildi

Tarihin en büyük veri sızıntısı: 16 milyar kullanıcı bilgisi ele geçirildi

Instagram’dan yenilik: “Repost” özelliği test ediliyor

Instagram, kullanıcıların başkalarının gönderilerini kendi akışlarında yeniden paylaşmasına (repost) olanak tanıyan yeni bir özelliği test ettiğini doğruladı. Şirket, bu özelliği ilk kez 2022 yılında geliştirmeye başlamıştı. Şimdi ise bazı kullanıcılar, repost seçeneğini hesaplarında görmeye başladıklarını bildirdi. Yeni özellikle birlikte kullanıcılar yalnızca başkalarının gönderilerini değil, kendi eski paylaşımlarını da yeniden paylaşabilecek.

Game Pass’e eklenecek yeni oyunlar açıklandı

Microsoft’un Xbox Game Pass abonelik servisine onlarca yeni oyun ekleniyor. Haziran ayının sonuna kadar platforma dahil olacak oyunların tam listesi açıklandı.

Borusan otomotiv mikromobilite dünyasına Microlino ile adım atıyor: İşte fiyatı ve merak edilen özellikleri

Haziran ayında Türkiye yollarıyla buluşacak olan ve şehir içi ulaşımda pratik çözümler sunmayı hedefleyen Microlino’nun fiyatları ve teknik detayları açıklandı. Auto Show Dergisi’nden Hırant Kasapoğlu’nun haberine göre, premium otomobil markalarının …