Emine Erdoğan, Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği Karma Sergisi’nin açılışını yaptı

“`html

Emine Erdoğan, Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği’nin Karma Sergisi’nde

Emine Erdoğan, Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından Dolmabahçe Galeri Salonu’nda düzenlenen Karma Sergisi’nin açılışına katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Erdoğan, resim, müzik, edebiyat ve tiyatro gibi sanat dallarının, insanların en derin duygularını ifade etmede önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Sanatın, toplumu aynı duygular etrafında bir araya getirdiğini söyleyen Erdoğan, “Sanat, insanları önyargılardan arındırarak birbirine yakınlaştırır. Kültür ve sanat ile gelişen duyarlılık, toplumları hayata daha anlam dolu bir pencereden bakmaya yönlendirir. Her sanatçı, eserleriyle kendi kültürünü ve medeniyetini şekillendirir.” şeklinde konuştu.

Emine Erdoğan Karma Sergisi

Emine Erdoğan, var olan kültürle ilerlemenin ve geleceğe taşınmanın yolu olarak estetik üretimi belirterek, “Geçmişimiz oldukça köklü ve zengin. Farklı medeniyetlerle etkileşim içerisinde gelişen kültürümüz, tüm sanatçılar için eşsiz bir ilham kaynağıdır.” dedi.

Osmanlı döneminde sanatın hayatın her yönüne entegre olduğunu söyleyen Erdoğan, “Estetik algı, en üst düzeyde deneyimlenmiştir. Müzik, tarih boyunca ruhu tedavi etmede kullanılmıştır. Çini, ebru ve tezhip gibi sanat dalları, ince zevkin ve sanat anlayışının zirvesidir. Desenlerin ve melodilerin ruhumuzu beslemesi bu derin kültürel birikimlerin en değerli hazinelerimiz olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan Karma Sergisi

Emine Erdoğan, bugünkü karma sergi gibi medeniyet mirasına değer veren ve modern sanatla köprüler kuran etkinliklerin önemli olduğunu belirtti. Çınar Derneği ve sanatçılara çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Derneğin adının çınar ağacından esinlenerek seçilmesinin anlamına da değinen Erdoğan, “Aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak için düzenlenen kurslar, derneğin misyonunu yansıtıyor. Sunmuş oldukları sanat atölyeleri, her yaştan bireyi potansiyelini keşfetmeye davet ediyor. Resim, seramik ve müzik eğitimi gibi farklı alanlardaki kurslar, çağın trendleri ile iç içe geçiyor.” dedi.

Erdoğan, öğrencilerin bu etkinliklerde yalnızca sanat icra etmekle kalmayıp, her motifte ve fırça darbesinde emek ve sabrın önemini öğrendiklerini ifade etti.

“Eserlerde Ortak Kültürel Mirasın Özgünlükle Harmanlandığını Görüyorum”

Bu durumun sanat becerisi kazanmanın çok ötesinde olduğunu belirten Erdoğan, “Farklı eserlerde, ortak kültürel mirasın kişisel özgünlükle birleştiği o eşsiz birlikteliği gözlemliyorum. Sanat ruhları terbiye ettikçe, estetik algıya sahip gözler arttıkça sanat, müzelerin, galerilerin sınırlarını aşarak hayata entegre olur.” dedi.

Emine Erdoğan, konuşmasında şunları da ekledi:

“Çini panel ve tabaklardan, yağlı boya resimlerden yansıyan estetik öğeleri yaşamın her alanında yeniden canlandırmalıyız. Estetikle zenginleşen bir dünya, daha adil ve yaşanabilir bir geleceğin anahtarıdır. Büyük insani krizlerle mücadele ederken sanatın umut verici gücünü yeniden keşfediyoruz. Gazze’nin yaşadığı acıları anlatan bir tuval, kaybettiklerimizin hatırasını yaşatan bir el işi, duygularımıza tercüman olan bir şiir, binlerce sözden daha etkiliyken, savaşın trajedisini gözler önüne seren Guernika tablosunu hatırlıyoruz.”

Sanatın insanlığa kalıcı izler bırakma çabasının bir temsilcisi olarak, nesiller boyunca erdem ve hakikatin ilham kaynağı olmasını dileyen Erdoğan, “Dünyayı karanlığa sürükleyenlere karşı, inançla, güzellikle ve iyilikle savaşanlardan olmayı temenni ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Program, derneğin eğitmenlerinden Nevin Şahin ve Nilüfer Kıran’ın müzik dinletisi ile başladı. Ardından, Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Selcen Zeliha Özkök Arda da bir konuşma yaptı.

Konuşmaların sonrasında Başkan Arda, Emine Erdoğan’a Sultan Süleyman Han’ın hayatını anlatan bir kitap ve çini işlenmiş bir vazo hediye etti.

Emine Erdoğan, aile fotoğraflarının çekilmesinin ardından sergiyi gezerek eserler hakkında bilgi aldı.

Emine Erdoğan Karma Sergisi

110 ELDEN ÇIKMIŞ ESERLER SERGİLENİYOR

Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği, 2020 yılında toplumun her bireyine kültür ve sanat değerlerini aktarmayı hedefleyerek kuruldu. Görsel ve işitsel sanatlardan el sanatlarına kadar pek çok alanda eğitim veren dernek, çeşitli atölyelerle tüm yaş gruplarına ulaşmayı amaçlıyor.

Karma sergide, Anadolu’nun kültürel zenginliğini yansıtan 150 eser sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Sergi, 1 Aralık’a kadar Dolmabahçe Galeri Salonu’nda ziyaret edilebilir.

EMİNE ERDOĞAN, ÇINAR ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT DERNEĞİ’NİN KARMA SERGİSİ HAKKINDA PAYLAŞIMDA BULUNDU

Emine Erdoğan, sosyal medya hesaplarından Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği’nin Karma Sergisi ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Paylaşımında, “Sanat, zamanın ötesine ulaşan bir iletişim aracı, kültür ise bizim özümüz. Çınar Derneği’nin 115 sanatçısından oluşan ‘Karma Sergi’, ortak değerlerimizi bir kez daha gözler önüne serdi. Her bir eser, sanatçısının içsel hikâyesini ve farklı dünyaların kapılarını açıyor.” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan, sergiye katkı sağlayan Çınar Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği ile sanatçıları tebrik ederek, sergide sanatçılarla olan fotoğraflarını da paylaştı.

“`

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir