Karayemiş Çekirdeği Hayatını Tehlikeye Attı

Trabzonlu Kadın, Yuttuğu Karayemiş Çekirdeği Yüzünden Hayati Tehlikeyle Karşılaştı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Fatma Karabacak, yuttuğu karayemiş çekirdeğinin soluk borusundan akciğerine gittiğini fark etti. Akciğerine zarar veren çekirdek, bir kısmının çürümesine neden oldu. Karabacak, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Akciğer enfeksiyonlarına sık sık yakalanan hasta, yaşadığı şikayetlerin geçmemesi üzerine doktora başvurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, yapılan tetkikler sonucunda akciğerinde yabancı bir cisim tespit ettiklerini belirtti.

Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan durumu anlatan Dr. Tekinbaş, “Hastamızın akciğerinde normal olmayan bir lezyon gözlemledik. Yapılan çekimler sonucunda akciğerin orta kısmında tümöre benzeyen bir lezyon olduğunu fark ettik. Gerekli işlemlerin ardından hastaya başarılı bir operasyon gerçekleştirdik” dedi.

Ameliyat sırasında ortaya çıkan çekirdeğin, akciğeri tıkayarak olumsuz etkilere neden olduğu belirtilirken, hastanın sağlığının şu an iyi olduğu ve taburcu edileceği ifade edildi.

Dr. Tekinbaş, yaşanan duruma dikkat çekerek, “Yemek yerken ani gülme, öksürme veya nefes alma sonucunda yabancı cisimlerin hava yoluna kaçabileceğini unutmamak gerekir. Hasta, yaşadığı şikayetlerde gecikirse ciddi sonuçlarla karşılaşabilir” uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BEKİR KOCA – Sağlık

Related Posts

Aşırı sıcaklar kalp hastalıklarını tetikliyor!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar ve nem, kalp hastaları için ciddi riskler oluşturuyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Samim Emet, özellikle 50 yaş üzeri bireyleri, sıvı kaybı, tansiyon düşüklüğü ve ani kalp krizlerine karşı uyardı.

50 binde bir görülüyor: Gürcü hastanın skolyoz eğriliğini Türk hekimler iyileştirdi

Skolyoz eğriliği nedeniyle tedavisi için Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen Juna Bakhtadze Türk hekimleri sayesine hayata tutundu. Ameliyatı gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Samet Erinç, “Hastamızın skolyoz açısının yaklaşık 110 derece olduğu tespit ettik. Bu, toplumda çok nadir görülen, 50 ila 60 binde bir diyebileceğimiz cerrahi sınıra ulaşmış bir eğriliktir. İki seans şeklinde 10-11 saatlik bir operasyonun sonucunda hastamızı ameliyat ettik. Şu anda hastamız gayet sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürebilir. Yürümesi düzeldi, hayata yeniden dönmüş gibi oldu. Bu gibi durumlarda erken teşhis çok önemli” dedi.

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.

Hafta sonu kaçamağı demeyin! Sızdıran bağırsak sendromu 2 günde başlayabilir

Doç. Dr. Oğuzhan Öztürk uyarıyor: “Hafta sonu kaçamağı diye yenen birkaç hamburger, bağırsaklarınızı savunmasız bırakabilir.” Yüksek yağlı besinler, yalnızca günler içinde bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemini zayıflatıyor. Kısa süreli keyif, vücudun savunma duvarında kalıcı bir gedik açabilir.

Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Hızlı hazırlanana popüler yemekte kanser uyarısı: ‘Riski yüzde 55 artırabilir’

Hızlı bir öğle yemeği veya atıştırmalık olarak sıkça tercih edilen hazır noodle’lar, sağlığınız için ciddi bir tehdit oluşturabilir. New York’taki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde iç hastalıkları uzmanı olan Dr. Tim Tiutan, bu popüler yiyeceğin mide kanseri riskini önemli ölçüde artırabileceği konusunda uyarıda bulundu.