Türkiye’den Avrupa güzellik pazarına yüzde 16’lık katkı

16-60 yaş arası kadınlar ile yürütülen çalışma baz alınarak hazırlanan rapora göre Türkiye’de kişi başına düşen güzellik harcaması 40 Euro ile düşük seviyelerdeyken, güzellik ürünü kullananlarda kişi başı güzellik harcaması yıllık 196 Euro seviyesine çıkıyor. Avrupa’da bu rakam 339 Euro’ya ulaşıyor. Kadınların yüzde 54’ü güzellik harcamalarının yüzde 83’ünü gerçekleştiriyor. Türkiye güzellik pazarında en büyük payı yüzde 24’ü ile cilt bakımı kategorisi oluşturuyor. Onu saç bakımı, makyaj ve hijyen, parfüm ve saç boyası takip ediyor. Hızlı tüketim ürünleri kategorisinin payı yüzde 60’ken, lüks tüketim yüzde 15, dermokozmetik yüzde 10 ve profesyonel ürünler yüzde 5 paya sahip. 2024’te 158 milyar TL’ye ulaşan bu pazarın genç nüfus, güzelliğe olan ilginin artması, hızlı dijitalleşme gibi etmenlerle ivmelenmesinin devam edeceği ve 2025 Avrupa güzellik pazarının büyümesine en büyük katkıyı yüzde 16 ile Türkiye’nin yapacağı belirtiliyor.

Rapordan bazı tespitler şöyle:

– Kadınların güzellik alışverişlerinde aldığı 3 üründen 1’i makyaj ürünü oluyor.

– Her 10 kadından 9’u en az bir makyaj ürünü kullanıyor.

– Her 10 kadından 6’sı; cilt, dudak ve göz makyajını bir arada yapıyor.

– Kadınların yüzde 70’i, 13 farklı makyaj ürününü bir çırpıda sayıyor, 6-7 ürünü günlük rutininde kullanıyor.

– Her 10 tüketiciden 5’i için uzun kirpik vazgeçilmez.

– Her 3 makyaj yapan kadından 1’i lüks segmentten en az 1 ürün kullanıyor.

– Serum kullanımı son 5 yılda 8 kat arttı.

– Her 10 kadından 6’sının ilk saç boyasını kuaför yapıyor.

Kullanım yaşı düşüyor

Özellikle ergenlik yaşının düşmesi ve cilt kusurlarının daha erken yaşlarda başladığına dikkat çeken Sinem Sandıkçı Gökçen çocuk ve gençleri bilinçli kullanım için eğitmenin önemli bir sorumlulukları olduğunun altını çiziyor. Gökçen, cildimizin deneme tahtası olmadığı bilincinin genç yaşlarda aşılanmasının önemini belirtiyor.

Related Posts

Kuru kayısı dış ticaretinden kötü haber, düşüş sürüyor!

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kayısı ve Kayısı Ürünleri Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, kuru kayısı sektörünün 2025 yılı Haziran ayı ile yılın ilk yarısına dair dış ticaret verilerini içeren raporu yayımladı. Rapora göre, 2025 yılı …

Türkiye’nin köklü tersanesi icradan satışa çıktı

Temeli 1971’de atılan, 2016’da girdiği mali darboğazı aşamayarak iflası istenen yarım asırlık Çiçek Tersanesi, icradan satışa çıktı. Tuzla’daki tersanede Atatürk’ün tarihe geçen ‘Geldikleri gibi giderler’ dediği anın tanığı Kartal İstimbotu da restore edilmişti.

‘Nefes Kredisi’ KOBİ’ler için yeniden başlıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Akbank, Yapı Kredi, Denizbank ve Ziraat Katılım, KOBİ’lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla yeni bir TOBB Nefes Kredisi’ne imza attı.

Resmi Gazete’de yayımlandı: Toplu sözleşme görüşmelerine Memur-Sen başkanlık edecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları ile Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2025 Temmuz İstatistikleri Hakkında Tebliği, Resmi Gazete …

‘Savunma sanayi ihracatında ilk 10 ülke arasına girmeyi öngörüyoruz’

Savunma sanayiinde atılan her adım, sadece teknoloji değil; aynı zamanda diplomasi, güç ve prestij inşa ediyor… Türkiye, yüksek teknolojili sistemleriyle dünyada nasıl fark yaratıyor? İşte detaylar…

Emekli ve memurun ara zammı belli oldu

Enflasyon haziranda aylık bazda %1.37, yıllık %35.05 arttı. SSK ve Bağ-Kur emeklisine %16.67, memura %15.57 zam artışı yapılacak. Ev ve iş yerlerinin kirası en fazla %43.23 artış gösterebilecek.