Yapay zekaya kibar olmak on milyonlarca dolara mal oluyor

Euronews ve Altman: Nazik İfadelerin Elektrik Faturasına Etkisi

Euronews’te X platformunda bir kullanıcının nazik ifadelerin elektrik faturasına etkisini sorması üzerine Altman, bunu “iyi harcanmış on milyonlarca dolar” olarak tanımladı. Bu esprili yanıt, yapay zekânın her kelimenin işlem maliyeti olduğu gerçeğini vurguladı.

Teknik açıdan bakıldığında, nazik dil kullanımı daha fazla işlem gücü gerektiriyor. Bu durum ChatGPT’nin çalıştığı veri merkezlerinin enerji tüketimini ve soğutma ihtiyacını artırıyor. Yüksek hesaplama gücü ve soğutma sistemlerinin elektrik tüketimini ciddi ölçüde etkilediğini söylemek mümkün.

Ancak bazı uzmanlar, nazik ifadelerin maliyet yaratmanın ötesinde daha verimli yanıtlar alınmasına katkı sağladığını savunuyor. Microsoft’un tasarım yöneticisi Kurtis Beavers, bu tür ifadelerin daha işbirlikçi ve düşünülmüş cevapları teşvik ettiğini belirtiyor.

Microsoft WorkLab’in yayımladığı bir notta, yapay zekânın kullanıcının diline göre yanıt verdiği ve profesyonellik ile tona önem verdiği ifade ediliyor. Yani, yapay zekânın duyguları olmasa da, iletişim kalitesi kullanılan dile göre değişebiliyor.

800 Milyonu Aşan Aktif Kullanıcı Sayısı

Sam Altman, ChatGPT’nin hızla artan kullanıcı sayısına da dikkat çekti. 11 Nisan’da TED küratörü Chris Anderson ile gerçekleştirdiği sohbette, haftalık aktif kullanıcı sayısının 800 milyona yaklaştığını söyledi. Bu rakam, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 10’una denk geliyor.

Related Posts

YouTube’dan para kazananlara soğuk duş: 15 Temmuz’da büyük son başlıyor…

YouTube’dan para kazanan içerik üreticileri için kritik tarih belli oldu. Video devi, 15 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek yeni politikasıyla, orijinal olmayan ve tekrar eden videolarla gelir elde eden kanallara dur diyecek.

Google YZ görüntü oluşturan Imagen 4’ü ücretsiz kullanıma açtı

Google, yapay zekâ destekli görsel üretim teknolojisinde önemli bir adım attı. Şirket, metinden görsele çalışan yeni nesil modeli Imagen 4’ü tanıttı. Şu an yalnızca AI Studio platformu üzerinden erişilebilen model, sınırlı bir süreliğine ücretsiz olarak kullanıma sunuldu.

WhatsApp geri adım attı! 2026’da devreye sokacak

WhatsApp reklam özelliğini 1 yıl sonra devreye alacağını bildirdi.

Tarihin en büyük veri sızıntısı: 16 milyar kullanıcı bilgisi ele geçirildi

Tarihin en büyük veri sızıntısı: 16 milyar kullanıcı bilgisi ele geçirildi

Instagram’dan yenilik: “Repost” özelliği test ediliyor

Instagram, kullanıcıların başkalarının gönderilerini kendi akışlarında yeniden paylaşmasına (repost) olanak tanıyan yeni bir özelliği test ettiğini doğruladı. Şirket, bu özelliği ilk kez 2022 yılında geliştirmeye başlamıştı. Şimdi ise bazı kullanıcılar, repost seçeneğini hesaplarında görmeye başladıklarını bildirdi. Yeni özellikle birlikte kullanıcılar yalnızca başkalarının gönderilerini değil, kendi eski paylaşımlarını da yeniden paylaşabilecek.

Game Pass’e eklenecek yeni oyunlar açıklandı

Microsoft’un Xbox Game Pass abonelik servisine onlarca yeni oyun ekleniyor. Haziran ayının sonuna kadar platforma dahil olacak oyunların tam listesi açıklandı.